5 Heerlijke kinderboekenseries op E6-niveau

Lekker lezen in groep 6? Met deze kinderboekenseries kunnen kinderen die op E6-niveau zitten (of nog niet) de nodige leeskilometers afleggen.

 

Lena Lijstje – Francine Oomen

Sinds de scheiding van haar ouders is het een beetje rommelig in Lena’s hoofd. Om enigszins orde te scheppen houdt ze lijstjes bij. Vandaar haar bijnaam Lena Lijstje. Na het eerste boek volgden er meer. Lena Lijstje is niet alleen lekker leesvoer, maar verhaalt over veel thema’s waar kinderen vragen over hebben en mee kunnen zitten. Zal voor veel kinderen dan ook herkenbaar zijn.

Detectiveburo Iris en Ko – Bart Wiersema

Koos en Iris hebben een detectiveburo. Koos is een echte nerd, die later detective wil worden. Iris is een stoere, knappe meid die aan judo doet. Samen beleven ze vele avonturen. In de serie zijn al veel boeken te verkrijgen, waaronder De Ongelooflijke Ontsnapping Van Tengere Tinus, De Zenuwslopende Zwemvierdaagse en De Superslimme Dommedievenval.

Iris en Ko

De bende van de Korenwolf – Jacques Vriens

In de “Bende van de Korenwolf” beleven Nina, Eefie, Joost en Pepijn allerlei avonturen. De Korenwolf is de naam van het hotel van hun ouders, gelegen in Zuid-Limburg. De kinderen vinden het soms fijn om in een hotel te wonen, maar soms ook niet. Hun ouders hebben het erg druk en ze moeten zichzelf veel zien te vermaken. Maar de gasten die de Korenwolf aan doen, kunnen voor veel spannende verhalen zorgen.

De bende van de Korenwolf

Dummie de mummie – Tosca Menten

Wat doe je als er ineens een mummie in je bed ligt? Schrikken natuurlijk. Maar al snel maakt Goos het ene na het andere doldwaze avontuur mee met zijn nieuwe en ingewikkelde vriend. In deze serie zijn intussen al vele boeken verschenen. Vol met doldwaze humor en weetjes.Dummie de Mummie

 

De griezelbus – Paul van Loon

Een griezelige serie voor kinderen die van gruwelen houden. In de Griezelbus-reeks zijn vele boeken verschenen (ook al eindigt het verhaal bij deel 7, er zijn veel meer boeken, zoals de Griezelbus 0 en de Griezelbus 4½). In de meeste boeken worden een stuk of acht korte griezelverhalen verteld en aan elkaar geknoopt door de griezelige schrijver P. Onnoval. Wie deze Onnoval is, wat zijn connecties met Ferluci zijn en hoe hij aan de griezelbus gekomen is lees je in deze serie.

De Griezelbus 1

Lees ook welke kinderboekenseries voor M6 er zijn.

Volg en like ons:
Dit bericht is geplaatst in Groep 6. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 5 Heerlijke kinderboekenseries op E6-niveau

  1. Y. van Vliet schreef:

    Topboeken. Ik zal directie tippen om dit aan te schaffen. Mijn groep 5/6 zal er super blij mee zijn. Op naar de volgende, honderden leeskilometers!

Reacties zijn gesloten.