5 Heerlijke kinderboekenseries op M6-niveau

Lezen is niet alleen een kwestie van aanleren, maar ook van onderhouden. Hoewel er in groep 3 en 4 veel nadruk ligt op het leren lezen, verdwijnt dat in groep 5 en 6 verder naar de achtergrond.

Natuurlijk wordt er nog wel “leesles” gegeven, bijvoorbeeld met de methode Estafette, maar toch wordt ook van kinderen (en hun ouders) verwacht dat er veel leeskilometers gemaakt worden.

Om je een beetje te helpen, zetten we 5 tijdloze kinderboeken op een rijtje die op M6-niveau geschreven zijn.

 

Dolfje Weerwolfje – Paul van Loon

De verhalen van Dolfje zijn al tientallen jaren een groot succes op Nederlandse scholen. De boeken zijn geschreven op het niveau van M6 en bieden voor vele uren aan leesplezier.

Weerwolvenbos, Weerwolfgeheimen en De Boze Drieling zijn slechts enkele van de vele verkrijgbare titels.

Dolfje Weerwolfje

Mees Kees – Mirjam Oldenhave

De maffe meester Kees komt regelmatig terug met een nieuw boek. Mirjam Oldenhave zet met hem een leuke kinderboekenreeks neer, doorspekt met (droge) humor. Maar ook serieuze zaken gaat mees Kees niet uit de weg.

Verkrijgbaar zijn onder meer: De Rekenrap, De Sponsorloop en Mees Kees op de Planken.

Mees Kees

Spekkie en Sproet – Vivian den Hollander

Kinderen die meer van avontuur en spanning houden, kunnen vele leeskilometers maken met Spekkie en Sproet. Dit vriendenduo maakt van alles mee. Zo zijn er de boeken De Grote Verdwijntruc, De Vreemde Ontvoering, De Geheimzinnige Tekening en Wachtwoord Amigo.

Spekkie en Sproet

Floor – Marjon Hoffman

Wat Cindy zo’n twintig jaar geleden was, is Floor nu. Een meisje waarmee andere meisjes zichzelf kunnen identificeren. Floor is een ietwat recalcitrant meisje dat regelmatig in vreemde situatie terecht komt en zich daar dan maar weer uit moet zien te redden.

Tijdloze boeken, waarvan meerdere titels zijn verschijnen. Floor schrijft Strafregels, De Regels van Floor en Floor Regelt een Feestje zijn slechts enkele voorbeelden.

Floor

Geronimo Stilton – Geronimo Stilton

De muis Geronimo Stilton is redacteur bij De Wakkere Muis en maakt onder die hoedanigheid van alles meemaakt. Het leuke is dat Geronimo Stilton (pseudoniem voor een Italiaanse schrijfster) ook veel eduactieve informatie bevat. Zo beleeft hij veel avonturen in de geschiedenis. Tevens zijn er van Geronimo Stilton enkele spin-offs, waaronder die van zijn zus Thea Stilton.

Enkele titels: De Avonturen van Marco Polo, De Reis om de Wereld in 80 Dagen en Mijn Naam is Stilton, Geronimo Stilton.

Geronimo Stilton

Lees ook welke kinderboekenseries voor E6 er zijn.

Volg en like ons:
Dit bericht is geplaatst in Groep 6. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 5 Heerlijke kinderboekenseries op M6-niveau

  1. Y. van Vliet schreef:

    Wauw wat een mooue series. Inderdaad de boeken die mijn groep 5/6 erg graag lezen. Wat zou het mooi zijn om deze serie in onze boekenkast te hebben staan.

Reacties zijn gesloten.